Schweinsteiger schiet Bayern langs Werder

Ger
26 oktober 2010, 22:33   Bijgewerkt: 26 oktober 2010, 23:15

Bayern München heeft zich dinsdag ten koste van Werder Bremen geplaatst voor de derde ronde van het Duitse bekertoernooi. In de Allianz Arena in München werd het 2-1 voor de thuisploeg. Bastian Schweinsteiger was met twee treffers de gevierde man.

Het in de Bundesliga moeizaam punten sprokkelende Bayern begon het bekerduel dramatisch. De formatie van trainer Louis van Gaal keek na slechts twee minuten voetballen tegen een achterstand aan na een treffer van oud-Bayern-speler Claudio Pizarro. Nog voor rust tekende Schweinsteiger voor de gelijkmaker.

In de tweede helft kreeg Werder diverse goede kansen op een tweede doelpunt. Zo raakte Marko Arnautovic, oud-speler van FC Twente, de lat uit een vrije trap. Een kwartier voor tijd zorgde Schweinsteiger voor de beslissing met een vlammende uithaal in de kruising. De Nederlander Edson Braafheid viel kort voor tijd in bij Bayern.

FC Augsburg haalde eveneens de derde ronde. De club van trainer Jos Luhukay, met Nederlanders Kees Kwakman en Paul Verhaegh in de basis, was bij Greuther Fürth na verlenging met 4-2 te sterk. Oud-Ajacied Nando Rafael had met twee doelpunten een groot aandeel in de overwinning.

Ook Schalke 04 bekert verder. De ploeg won, met Klaas-Jan Huntelaar in de basis, met het kleinst mogelijke verschil van FSV Frankfurt. Het werd 1-0. 1.FC Köln, 1.FC Kaiserslautern en VfL Wolfsburg gingen ook door. De clubs zegevierden respectievelijk tegen 1860 München (3-0), Arminia Bielefeld (3-0) en Victoria Hamburg (3-1).

SC Freiburg, dat uitkomt in de Bundesliga, verslikte zich in Energie Cottbus, dat een divisie lager speelt. In Cottbus werd het 2-1. De Nederlander Jules Reimerink speelde 83 minuten mee aan de zijde van de eerstedivisionist.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen