Koster wil dat rechter speelverbod opheft

28 oktober 2010, 18:30   Bijgewerkt: 28 oktober 2010, 18:36

Daphne Koster gaat een kort geding aanspannen tegen de stichting die de belangen van de vrouweneredivisieclubs behartigt. De captain van het Nederlands dameselftal pikt het niet dat ze bij AZ geen kans op speeltijd heeft vanwege een afspraak die alle damesploegen afgelopen zomer met elkaar maakten.

De afspraak houdt in dat clubs maar een maximaal aantal internationals in dienst mogen hebben. Op het moment dat die deal werd gesloten, speelde Koster in de VS voor Sky Blue FC. Omdat de Amerikaanse competitie stil ligt, keerde Koster onlangs terug naar haar oud-club AZ. De Alkmaarse brigade heeft de limiet van internationals echter al bereikt en dus kreeg Koster donderdag te horen dat zij het hele seizoen niet in actie kan komen voor de drievoudig landskampioen. Dat gaat ze dus aanvechten.

AZ bevestigt dat een dergelijke afspraak is gemaakt, maar voegt er wel aan toe dat het slechts een informele richtlijn is. De Noord-Hollanders vinden de situatie ‘vervelend’. Max Huiberts, verantwoordelijk voor de damesafdeling bij AZ, voegt daar ‘krom’ aan toe. "Als Koster zegt dat ze op het moment niet voor Oranje uit wil komen, mag ze voor ons komen spelen. Dat is krom", zegt hij op RTV Noord-Holland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen