Verbeek had te doen met Feyenoord na 10-0

30 oktober 2010, 09:20

Voor Gertjan Verbeek staat dit weekeinde een speciale wedstrijd op het programma. De Overijsselse tacticus van AZ ontvangt in Alkmaar zijn oud-werkgever Feyenoord, de ploeg waar hij van juli 2008 tot en met januari 2009 werkzaam was.

Toen Verbeek de leiding had in De Kuip presteerde Feyenoord vergelijkbaar slecht als nu onder Mario Been het geval is. “Toch blijft het áltijd speciaal om tegen die club te spelen”, vertelt Verbeek in De Telegraaf. “Met een aantal jongens heb ik nog gewerkt en dat maakt het leuk. Maar na die 10-0 bij PSV had ik ook te doen met ze."

Midweeks verschaften de Rotterdammers zich weer wat lucht, door thuis met 3-0 van VVV Venlo te winnen. “Ik weet hoe het werkt”, gaat Verbeek verder. "En ik weet hoe moeilijk het is. Als je vertrouwen houdt, komt de ommekeer echt wel een keer. Maar dat gaat niet vanzelf. Daar moet je wel wat voor doen. Belangrijk in zo'n fase is, dat je vertrouwen in elkaar uitspreekt. En dat de leiding de staf en spelers de tijd geeft. Daarvoor moet die 10-0 tegen PSV wel een incident zijn geweest."

Zelf kon Verbeek níét op vertrouwen rekenen toen hij met Feyenoord door een dal ging. Uit een peiling bleek dat de selectie geen heil meer zag in een samenwerking met de coach en dat koste hem in januari 2009 dan ook zijn baan.

"Feit blijft dat Feyenoord de laatste tijd een paar teleurstellingen te verwerken heeft gekregen. Maar het kan ook zo weer omslaan. Als het een repeterend verhaal wordt, zit er iets niet goed in de verhoudingen tussen wie dan ook bij de club. Dan gaan andere krachten een rol spelen. En dan kun je de spelersgroep, de directie of de hele RvC niet vervangen", besluit Verbeek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen