Messi mogelijk nog maand aan de kant

19 april 2006, 10:26

De zorgen om de blessure van Lionel Messi nemen met de week toe. De Argentijnse aanvaller raakte geblesseerd in het Champions League-duel met Chelsea en aanvankelijk dacht men dat hij na drie of vier weken weer volledig fit zou zijn. Dat blijkt echter tegen te vallen. Er treden steeds complicaties op en gevreesd wordt dat hij de rest van het seizoen niet meer zal kunnen spelen. Hierdoor komt ook zijn deelname aan het WK in gevaar.

Messi is deze week naar zijn vaderland gevlogen, waar hij behandeld zal worden aan de blessure aan zijn dijbeen. Enkele weken geleden leek Messi fit genoeg om zijn rentree te maken, maar in zijn enthousiasme heeft hij zich hierbij vermoedelijk geforceerd. Het gevolg is dat hij ver teruggeworpen is in zijn herstelproces. Inmiddels is de kans aanwezig dat hij nog een maand moet revalideren.

Mocht inderdaad het geval zijn, dan staat zijn deelname aan het WK danig op de tocht. Dit zou immers betekenen dat de aanvaller van FC Barcelona voor 15 mei, wanneer de Argentijnse bondscoach Pekerman zijn selectie bekend moet maken, geen wedstrijden meer zou spelen. Tijdens het WK stuit Argentinië in de groepsfase onder meer op Nederland.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen