Kuyt wint gouden schoen, Cocu zilver

19 april 2006, 10:35

Dirk Kuyt heeft voor de tweede keer in zijn loopbaan het Voetballer van het Jaar-klassement van De Telegraaf en Voetbal International gewonnen. De spits van Feyenoord kreeg de voorkeur boven PSV-aanvoerder Phillip Cocu, die de zilveren schoen won. De bronzen schoen ging verrassend naar Tim de Cler, die onder meer topscorer Klaas-Jan Huntelaar achter zich liet.

In De Telegraaf reageert Kuyt nuchter op zijn uitverkiezing. "Deze individuele prijs is één van de mooisten. Maar als ik echt had moeten kiezen, dan was ik liever met Feyenoord kampioen van Nederland geworden. Ik moet wel zeggen, dat dit mijn meest constante seizoen is geweest, met allemaal cijfers tussen de 6,5 en 7. Af en toe was er zowel een uitschieter naar boven als naar beneden."

In totaal haalde Kuyt 206,5 punten en dat is 1,5 punt meer dan de nummer twee, Phillip Cocu. Achter dit duo is een gat van 5,5 punt naar Tim de Cler, die de bronzen schoen gewonnen heeft. De linksback van AZ krijgt hiermee de beloning voor een ijzersterk seizoen, waarin hij onder meer een plaats in de selectie van Oranje afgedwongen lijkt te hebben.

Topscorer Klaas Jan Huntelaar eindigde vierde, anderhalf punt achter De Cler. Petter Hansson, Salomon Kalou, Timmy Simons, Serginho Greene, Heurelho Gomes en Shota Arveladze completeerden de top-tien.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen