Terugkeer 'Nederland B' lijkt van de baan

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

4 november 2010 – Het zogenaamde 'Nederland B' wordt geen nieuw leven ingeblazen. Na de uitschakeling van Jong Oranje voor het jeugd-EK van 2011 werd overwogen om reserveteam weer op te richten, maar volgens De Telegraaf kiest de KNVB voor een andere optie. Het wil de komende periode dispensatiespelers bij Jong Oranje halen.

'Nederland B' werd opgericht nadat Jong Oranje het EK van 2009 gemist had. Het team bestond uit Jong Oranje-spelers, aangevuld met oudere jongens die dicht tegen het 'grote' Oranje aan zaten. Voor de komende periode kiest de KNVB er voor om Jong Oranje gewoon intact te houden, maar biedt het de mogelijkheid om enkele dispensatiespelers, die eigenlijk te oud zijn voor het Onder 21-elftal, bij de groep te halen. Het team staat voorlopig gewoon onder leiding van Cor Pot. De KNVB praat binnenkort met hem over een verlenging van zijn tot medio 2011 lopende contract.

Onder leiding van Pot wist Jong Oranje zich niet te plaatsen voor het jeugd-EK van 2011. Hierdoor is ook deelname aan de Olympische Spelen van de baan.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd