AZ-dames profiteren van remise bij ADO- Twente

5 november 2010, 00:43   Bijgewerkt: 5 november 2010, 01:56

AZ heeft de koppositie in de Eredivisie Vrouwen overgenomen van ADO Den Haag. De drievoudig landskampioen zegevierde donderdag voor eigen publiek met 3-1 over Willem II, terwijl ADO thuis de punten deelde met FC Twente, dat voorafgaand aan deze speelronde evenals AZ en ADO dertien punten had.

Chantal de Ridder, Annelies Zondag en Linda Bakker waren na rust trefzeker voor AZ. Renee Sleegers deed tien minuten voor het einde, bij een 2-0 stand, iets terug namens de bezoekers uit Tilburg. FC Twente stevende in Den Haag op drie punten af. Na tachtig minuten stonden de Overijsselse dames met 2-0 voor, maar dankzij twee goals van Lisanne Grimberg hield ADO toch nog een punt over aan de topper.

Door de resultaten van vanavond gaat AZ nu met zestien punten uit acht wedstrijden aan de leiding. ADO Den Haag en FC Twente volgen met veertien punten. De clubs worden gesplitst door SC Heerenveen, dat na een 1-0 uitzege op FC Zwolle ook veertien punten heeft. Shanice van der Sanden maakte al na vijf minuten de enige en winnende treffer voor de Friezinnen.

In de strijd om de vijfde plaats liep VVV Venlo drie punten in op FC Utrecht. In eigen huis wonnen de Limburgers met 1-0 van de Domstedelingen, door een doelpunt na drie minuten van Djarmelza van Putten. Door de zege staat VVV nog maar twee punten achter op FC Utrecht. Willem II en FC Zwolle blijven door hun nederlagen zevende en achtste, met respectievelijk zeven en één punt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen