Hoofdrol Granqvist in thuiszege FC Groningen

Ger
6 november 2010, 21:34   Bijgewerkt: 7 november 2010, 09:42

FC Groningen blijft dit seizoen ijzersterk presteren in de eigen Euroborg. De club uit de Martinistad behield zaterdagavond de ongeslagen status voor eigen publiek. Tegen NAC Breda werd het zesde thuisduel op rij in de Eredivisie gewonnen: 2-1.

Net na het kwartier poetste Granqvist het slippertje vanaf elf meter weer weg: 1-1. Arbiter Björn Kuipers had tot een strafschop besloten nadat Gábor Horvath de bal met zijn arm had geraakt. Met dat steuntje in de rug drukte FC Groningen de bezoekers in de eerste helft ver terug. De doorgebroken Tim Matavz had in de 20e minuut al voor de 2-1 moeten zorgen, maar zijn stiftje werd gestopt door keeper Jelle ten Rouwelaar.

Ondanks een groot veldoverwicht verzuimde FC Groningen in de tweede helft de genadeklap uit te delen. Een vlammende uithaal van Danny Holla kwam het dichtst in de buurt van succes, maar Ten Rouwelaar bracht redding. De brigade van trainer Pieter Huistra werd daarnaast een strafschop onthouden, na opnieuw hands in de NAC-defensie. Kuipers vond drie pingels voor de noorderlingen schijnbaar te gortig.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen