Granqvist plaagt Matavz met rol als topscorer

Koen Freriks
7 november 2010, 11:08

Bij het uitstekend presterende FC Groningen komen de meeste doelpunten van een verdediger. Andreas Granqvist maakte zaterdag tegen NAC Breda zijn vijfde en zesde doelpunt van het seizoen. Daarmee ging hij spits Tim Matavz (vijf goals) voorbij.

Hetgeen leidt tot hilariteit in de kleedkamer. “Dat is me nog nooit overkomen", zegt Granqvist op de website van zijn club. “Natuurlijk praat ik met Matavz en probeer hem een ‘boost’ te geven door te zeggen dat ik topscorer ben, maar dat is allemaal voor de fun. Ik denk dat Matavz aan het einde van het seizoen meer heeft gescoord dan ik.”

De Zweedse mandekker eiste in de Euroborg de absolute hoofdrol op. Hij maakte alle doelpunten in de met 2-1 gewonnen wedstrijd. “Het is nooit leuk om een eigen doelpunt te maken, maar gelukkig maakte ik het met twee stafschoppen goed", zegt hij. "Ik denk dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld. Je kunt niet negentig minuten lang drukken, maar NAC is ook niet echt gevaarlijk geweest. We hadden alleen de kansen veel eerder moeten afmaken.”

Ondertussen is Granqvist hard op weg dubbele cijfers te halen. “Dat is me nog nooit gelukt,” zegt de verdediger. “Het moet mogelijk zijn want we zijn erg gevaarlijk met de corners, maar het doel is uiteraard om wedstrijden te winnen en de nul te houden. Toch zou het leuk zijn om tien doelpunten of meer te maken.”

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen