Lazio lijdt gevoelig verlies in Romeinse derby

Ger
7 november 2010, 16:51   Bijgewerkt: 7 november 2010, 17:45

Lazio Roma heeft zondag een uitstekende kans laten liggen om verder uit te lopen op Internazionale. De koploper van de Serie A verloor de altijd beladen stadsderby tegen AS Roma onfortuinlijk dankzij twee penalty's. Marco Borriello en Mirko Vucinic waren trefzeker vanaf de stip.

AS Roma was het seizoen slecht begonnen, maar krabbelt langzaam op. De zege in de derby van Rome zal daar zeker aan bijdragen. De nummer twee van vorig jaar had daarbij wel wat geluk. Lazio Roma begon sterk met kansen voor Tommaso Rocchi en Stefan Radu. Aan de andere kant liet ook AS Roma een paar mogelijkheden onbenut.

Vlak na rust werd er wel gescoord. Borriello mocht vanaf elf meter op doel schieten na een handsbal van een Lazio-verdediger. Doelman Fernando Muslera redde weliswaar, maar de bal verdween via hem alsnog in het doel. Lazio Roma hielp vervolgens een aantal kansen om zeep, waarna AS Roma de wedstrijd in het slot gooide. Julio Baptista verleidde de scheidsrechter tot een tweede strafschop, waaruit Vucinic scoorde. Om het nog wat zuurder te maken, werd Lazio Roma in blessuretijd nog een penalty door de neus geboord.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen