Schut over Reis: "Alle lucht uit mijn lijf geslagen"

8 november 2010, 09:15   Bijgewerkt: 8 november 2010, 14:07

Of het terecht was dat Jonathan Reis een directe rode kaart kreeg, kon Alje Schut na afloop van FC Utrecht-PSV niet zeggen. De aanvaller moest inrukken omdat hij volgens arbiter Wegereef een elleboogstoot uitdeelde aan de verdediger van FC Utrech. 'Slachtoffer' Schut had het niet goed gezien, maar wel gevoeld.

"Ik voelde een harde klap op mijn middenrif", vertelde hij aan FCUpdate.nl. "Ik kon niet zien wat er gebeurde, maar alle lucht werd uit mijn lichaam geslagen. Ik moest echt even bijkomen. Maar nogmaals: of het rood was, kan ik niet beoordelen."

Arbiter Wegereef vond dus van wel, maar de leidsman maakte wel meer omstreden beslissingen in de Galgenwaard. Zo verzuimde hij tot tweemaal toe de bal op de stip te leggen na overtredingen op Michael Silberbauer en gaf hij aan de andere wel een penalty, en een rode kaart aan Jacob Lensky, na een actie met Ola Toivonen. Schut begrijpt niet waar Wegereef mee bezig was. "Vooral die eerste overtreding op Silberbauer was, in mijn ogen, absoluut een penalty. Dat was een halve ippon."

Schut betwijfelt bovendien of Wegereef het incident met Toivonen goed inschatte. "Volgens mij had Toivonen al besloten dat hij ging vallen, voordat Lensky zijn tackle inzette. Laten we het er maar op houden dat de scheids een heel prominente rol speelde. Heel jammer, want er viel vandaag absoluut iets te halen voor ons."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen