Arsenal schenkt Highbury historische zege

Ger
19 april 2006, 22:39

De laatste avondwedstrijd op Highbury heeft Arsenal winnend afgesloten. De Londense ploeg versloeg woensdagavond in de halve finale van de Champions League het Spaanse Villarreal. Kolo Touré bezorgde de thuisploeg vlak voor rust de winst én een goede uitgangspositie voor het bereiken van de finale van het kampioenenbal.

Voor zowel Arsenal als Villarreal was de spanning woensdagavond duidelijk voelbaar. Nooit eerder speelden beide clubs een halve eindstrijd in de Champions League. Vooraf mocht Arsenal aangemerkt worden als favoriet. De Engelsen schakelden in de vorige twee speelronden grootmachten Real Madrid en Juventus uit. Villarreal, pas voor de eerste maal actief in de Champions League, klampte zich vast aan de wetenschap dat het in de laatste drie seizoenen geen enkele van de negen duels tegen Britse tegenstanders verloor.

In de tweede helft kwam de overwinning van Arsenal niet meer in gevaar. Villarreal, normaal gesproken in uitwedstrijden een gevaarlijke ploeg, wist Lehmann slechts zelden tot een redding te dwingen. Arsenal koesterde de overwinning en Wenger deed het publiek nog een plezier door Bergkamp in het veld te brengen voor Hleb. De Nederlander, bezig aan zijn laatste seizoen, werd hartstochtelijk toegezongen door de Engelse fans. Met Bergkamp mocht ook Van Persie nog zijn opwachting maken. Hij verving tien minuten voor tijd Fredrik Ljungberg.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen