Van 't Schip zegeviert ondanks tegentreffer Daal

10 november 2010, 13:37   Bijgewerkt: 10 november 2010, 15:10

De vijfde competitiezege van het seizoen is binnen voor Melbourne Heart. De ploeg van coach John van ’t Schip zette de uitwedstrijd tegen North Queensland Fury FC woensdag om in een 3-2 overwinning, waardoor het oprukt naar de vijfde plek in de A-League. Het verschil met koploper Brisbane Roar bedraagt negen punten.

De Nederlandse spits Dyron Daal opende in de dertiende minuut de score voor North Queensland. In de eerste twintig minuten na de rust stelde Melbourne Heart echter orde op zaken. Door goals van Eli Babalj, Gerald Sibon en Adrian Zahra boog het de achterstand om in een 3-1 voorsprong. Ufuk Talay zorgde nog voor een spannende slotfase met de 2-3, maar verder dan dat kwam de thuisclub niet.

Bij Melbourne stond naast de trefzekere Sibon ook Rutger Worm in de basis. Peter Zois, in het verleden keeper van NAC Breda en Willem II, bleef op de bank.