Martens: "Transfer naar AZ aanstaande"

20 april 2006, 13:00

Als het aan Maarten Martens ligt, speelt hij volgend seizoen voor AZ. De Belgische middenvelder van RKC Waalwijk, die sinds februari buitenspel staat met een knieblessure, laat er in gesprek met FCUpdate.nl weinig onduidelijkheid over bestaan. "AZ is voor mij de ideale volgende stap. De clubs moeten er alleen nog onderling uit komen. Ik verwacht dat de transfer snel afgerond zal worden", aldus de 21-jarige Belg.

Martens was in de eerste helft van de competitie één van de revelaties van het seizoen. Mede dankzij de doelpunten en assists van de Belg draaide RKC mee in de subtop van de eredivisie. Met zijn goede spel wekte hij de interesse van AZ, maar begin februari sloeg het noodlot toe. Martens scheurde tijdens een training de buitenband van zijn knie en leek een streep te kunnen zetten door zijn seizoen. Bovendien leek ook de interesse van AZ te verwateren.

"Ik heb geen last meer van mijn knie, ik ben helemaal pijnvrij. Het voelt alleen allemaal nog een beetje onwennig, ik ben wat voorzichtig in de duels. Dat is, denk ik, normaal na een blessure zoals deze. Het spookt toch door je hoofd dat je net terugkomt van een zware blessure. Maar goed, dat gevoel zal snel wel weer verdwijnen", denkt hij.

"Voor mij is AZ de ideale club. Het is een topclub in wording. Eigenlijk is het al een topclub, maar je hebt niet die enorme druk zoals je dat bij Ajax, Feyenoord of PSV kan hebben. Bovendien spreekt het type voetbal dat AZ speelt, me enorm aan. Tijdens mijn revalidatie heb ik geen contact meer gehad met AZ, maar ik geloof dat AZ wel even contact opgenomen heeft met de medische staf hier. Ze zijn natuurlijk toch benieuwd hoe het gaat, hè", aldus de Belg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen