FC Groningen vanaf de stip langs ADO Den Haag

Ger
11 november 2010, 23:21   Bijgewerkt: 12 november 2010, 00:00

FC Groningen heeft voor de tweede keer binnen vijftien dagen gewonnen van ADO Den Haag. De ploeg van coach Pieter Huistra had donderdagavond evenwel een penaltyreeks nodig om zich ten koste van de verrassende subtopper te plaatsen voor de volgende ronde van de KNVB Beker. In de reguliere speeltijd waren beide clubs op 1-1 blijven steken.

Net als twee weken eerder was ADO Den Haag in de openingsfase de meest gevaarlijke ploeg. Waar Lex Immers de bezoekers in het competitieduel zelfs een voorsprong bezorgde, daar bleef die luxe bleef donderdagavond uit. Wesley Verhoek mocht met een strak schot even dromen van de openingstreffer, maar Luciano da Silva bracht redding. De Braziliaanse goalie greep daarna adequaat in bij een uithaal van Ricky van den Bergh.

De dit seizoen uitstekend presterende equipe van trainer John van den Brom greep na rust de leiding. Immers mocht in de 62e minuut vrij op Luciano af en verschalkte de Braziliaan met een subtiel stiftje. Met enkele aanvallende wissels ging FC Groningen op jacht naar de gelijkmaker, waardoor de Hofstedelingen zich konden uitleven via de counter. De ADO-aanvallers verzuimden het duel echter in het slot te gooien.

In de noodzakelijk geworden penaltyreeks deelde FC Groningen de eerste tik uit. Luciano keerde de inzet van Jens Toornstra. In het vervolg van de serie werd de pingel van Groninger Tim Sparv echter gestopt door Coutinho. Een misser van Frantisek Kubik werd ADO Den Haag daarna fataal. Bacuna schoot FC Groningen uiteindelijk naar de volgende ronde.