Tiental Go Ahead pakt punt in Emmen

15 november 2010, 23:39   Bijgewerkt: 16 november 2010, 02:44

Go Ahead Eagles is erin geslaagd om met tien man een punt uit het vuur te slepen op bezoek bij FC Emmen. De ploeg van Andries Ulderink moest na iets meer dan een half uur spelen met tien man verder, toen de Deventerse formatie al met 1-0 achterstond maar het team wist laat in de wedstrijd alsnog de gelijkmaker te produceren en zo een puntendeling tot stand te brengen.

Het was aftasten geblazen in het begin, aangezien beide ploegen erg voorzichtig aan de wedstrijd begonnen. De thuisploeg was wel de iets betere ploeg en dit uitte zich in een goede kans voor Jeffrey de Visscher. De buitenspeler van Emmen zag zijn inzet echter op de paal uiteenspatten.

Even later was het wel raak voor de Drentse formatie toen Hans Denissen in de 27ste minuut de 1-0 liet aantekenen. De aanvaller wist middels een knappe stift de bal over doelman Sergio Padt te lobben. Na 32 minuten moest Go Ahead met tien man verder, nadat Michal Janota na een bewuste overtreding met rood het veld moest ruimen.

Na de rust hield Padt zijn ploeg in de wedstrijd door middel van enkele fraaie reddingen. Ook de keeper van FC Emmen, Harm Zeinstra, had een paar goede saves aan de kant van de ploeg van René Hake. Uiteindelijk kon de Emmen-doelman niet voorkomen dat het toch nog 1-1 werd. Een corner van Gersom Klok werd van dichtbij binnen gewerkt door Freek Heerkens. In de slotfase wisten beiden formaties geen noemenswaardig gevaar meer te stichten, waardoor de wedstrijd eindigde in een gelijkspel.

Emmen blijft door de puntendeling de nummer elf van de Jupiler League. Go Ahead schuift op naar de vijfde plaats.