Van Marwijk: "Oranje op WK niet in topvorm"

16 november 2010, 15:54   Bijgewerkt: 16 november 2010, 16:22

Vlak voor de laatste interland van dit jaar blikte Bert van Marwijk uitgebreid terug op het hoogtepunt van 2010, het WK in Zuid-Afrika. Oranje werd bijna wereldkampioen, maar volgens de bondscoach was de ploeg daar zeker niet in allerbeste doen. 

“We waren op het WK niet in topvorm, een paar jongens speelden onder hun topniveau”, luidt de analyse van de bondscoach tijdens zijn persgesprek in Noordwijk. “Dat we toch de finale gehaald hebben, zegt wel wat. Dat betekent dat we een heel goed team waren. Dat blijkt ook uit een rapport van de FIFA, waarin staat dat Oranje als team helemaal op elkaar afgesteld was, meer dan andere landen.”

Toch stelt Van Marwijk dat Oranje ook gewoon de pech had dat ze in Zuid-Afrika tegenover een unieke generatie van Spanje kwam te staan. “Ik heb ergens gehoord dat dit Spanje misschien wel het beste team van de eeuw is. Tsja. Die pech kan je hebben, dat je tegen een bepaalde generatie aanloopt. Dat heb ik in mijn actieve carrière ook gehad. Spanje heeft gewoon een unieke ploeg", aldus de bondscoach.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen