Lok passeert vaste basisspelers

Koen Freriks
20 april 2006, 17:20

NAC Breda-trainer Cees Lok heeft te kennen gegeven de vaste basiskrachten Sander van Gessel, Arne Slot, Davy Schollen en Patrick Zwaanswijk niet te laten starten in het eerste playoff-duel met Top Oss. 

Lok laat weten alleen spelers op te stellen waar hij vertrouwen in heeft: "Ik stuur vrijdag een ploeg in het veld in waar ik 100% vertrouwen in heb. En dat dat ten koste gaat van spelers die tot nu toe gewoon steeds gespeeld hebben, het zij zo. Als ik vertrouwen had in díe jongens, zouden ze wel in de basis starten. Ik heb ze ook al verteld dat ze morgen niet in de basis staan. Ja, ze waren teleurgesteld. Boos misschien, maar dat mag. Dat móet zelfs", aldus de teleurgestelde oefenmeester op de officiële website van de club.

Lok ontkent dat hij Schollen er naast zet, vanwege eerder gemaakte blunders: "Dat Davy Schollen vrijdag niet keept, wil pertinent niet zeggen dat hij de schuld in de schoenen geschoven krijgt van het feit dat we nu nacompetitie moeten spelen. Dat was een collectieve wanprestatie van de hele groep, de technische staf inclusief. De ploeg die in de competitie gespeeld heeft, heeft vooral in verdedigend opzicht natuurlijk tik op tik gehad en aangezien we nu aan iets nieuws beginnen, heb ik ervoor gekozen om voor een paar andere spelers te kiezen, waaronder Arno van Zwam dus. Ik zie deze nacompetitie als een nieuw hoofdstuk inderdaad. Zo voelt het en dat merk ik ook in de groep."

Opstelling van NAC Breda voor het uitduel in en tegen Top Oss morgenavond:

Doel: Arno van Zwam

Verdediging: Elshot, Demier, Derijck en Stam

Middenveld: Mendes Da Silva, Diba en Petö

Aanval: Sno, Vonlanthen en Rigters 

De keuze voor middenvelder Sno in de aanval is verrassend. Lok verklaart: "Sno heeft bij Ajax tot in de A-1 altijd in de spits gespeeld. Hij weet dus wat er van hem gevraagd wordt in die rol. Of we 4-3-3 gaan spelen? Een soort van, ja."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen