Debutant Benschop: "Het begon te knagen"

21 november 2010, 11:32

Voor Charlison Benschop was het zaterdag in Enschede dubbel feest. Hij kon niet alleen de overwinning van zijn club AZ op FC Twente bejubelen, maar ook zijn competitiedebuut voor de Alkmaarse club. Eindelijk, zegt hij op de website van AZ.

"Ik denk dat iedere AZ’er hier met een heel blij gevoel staat", zei de aanvaller na afloop van de wedstrijd. "Zelf ben ik dubbel zo blij. We winnen uit van een topploeg en ik maak ook nog eens mijn competitiedebuut. Ik had dit debuut een aantal weken terug niet zien aankomen. Er is heel veel concurrentie bij AZ. Na mijn blessure kwam ik er maar niet tussen. Uitgerekend door blessures van anderen ben ik er weer bij."

Benschop begon zich langzaam zorgen te maken over zijn situatie. "Dat ik steeds maar niet bij de wedstrijdselectie van het eerste zat begon natuurlijk te knagen. Elke keer hoopte ik er weer bij te zitten, maar iedere keer zag ik mijn naam niet terug op het formulier. Dat was week na week een teleurstelling. Ik merkte de laatste tijd dat ik daardoor wat minder in mijn vel zat. Toch weet ik zelf heel goed dat er nog veel aan mijn spel te verbeteren valt. Gelukkig mocht ik vandaag mijn debuut maken."

Eenmaal in het veld voelde Benschop zich meteen thuis. "Ik voelde me een kind in een snoepwinkel. Ik wilde alles eruit halen wat erin zat. De eerste actie ging direct lekker, waarbij ik Thilo Leugers wegzette en een lage voorzet gaf. In de actie daarop scoorde ik bijna met mijn hoofd. Die kopbal telde ik eigenlijk al als doelpunt. Ik raakte hem goed, maar de bal vloog centimeters naast de paal. Ach, volgende keer beter."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen