Groningen drukt Feyenoord onder rode streep

21 november 2010, 16:23   Bijgewerkt: 21 november 2010, 16:55

Het tweede seizoen onder leiding van trainer Mario Been dreigt voor Feyenoord op een nog nooit vertoonde strijd tegen degradatie uit te lopen. De Rotterdamse ploeg is in de eredivisie onder de gevreesde 'rode streep' beland. De manschappen van Been incasseerden zondag bij FC Groningen alweer de achtste competitienederlaag: 2-0. Tim Matavz scoorde twee keer voor de thuisploeg.

De noorderlingen, dit seizoen nog ongeslagen op eigen veld, stegen naar de derde plaats. De zege op Feyenoord viel gezien het spelbeeld en de kansen nog klein uit. De gevoelige nederlaag vorige week bij Heracles (3-0) was niettemin rechtgezet.

In defensief opzicht toonde Feyenoord eveneens veel te weinig scherpte en concentratie. De routiniers Tim de Cler en André Bahia verdedigden soms op amateuristische wijze. Feitelijk was alleen doelman Rob van Dijk in goede vorm. Dankzij de 41-jarige keeper was de Rotterdamse schade bij de rust beperkt (1-0).

Met een verrassend lobje was zijn collega van Feyenoord, Luc Castaignos, vijf minuten later dicht bij de gelijkmaker. Tot uitgespeelde kansen kwamen de besluiteloze bezoekers voor de rust niet.

Na de pauze ging FC Groningen en met name Garcia door met het missen van kansen. Van Dijk hield Feyenoord opnieuw overeind. De sportieve armoede bij de Rotterdammers kwam tien minuten voor tijd pijnlijk aan het licht. Bij gebrek aan aanvallende alternatieven stuurde Been zijn centrale verdediger en aanvoerder Ron Vlaar als breekijzer naar het front. De wanhoopsdaad leidde niet tot de gelijkmaker, maar wel tot het beslissende doelpunt van Matavz: 2-0.