Groep F: Marseille zeker van knock-outfase

23 november 2010, 22:44   Bijgewerkt: 23 november 2010, 23:04

De kaarten in Groep F van de Champions League zijn geschud. Na een 3-0 zege in Rusland op Spartak Moskou (dinsdag) is Olympique Marseille zeker van een plek in de achtste finales. Chelsea was al verzekerd van overwintering.

Door de zege komt Marseille op negen punten. Met nog één wedstrijd te gaan kan Spartak nog wel op gelijke hoogte komen met de Fransen aangezien het zes punten heeft, maar dan geeft het onderling resultaat de doorslag. Deze is in het voordeel van Marseille, dat in Moskou op royale wijze de 1-0 thuisnederlaag tegen de Russen van de eerste wedstrijdronde, medio september, uitveegde: 0-3.

Met een doeltreffend schot uit de draai opende Matthieu Valbuena in de achttiende minuut de score. Spartak probeerde wel het één en ander te forceren, maar wist amper kansen te creëren. Ook voormalig AZ-speler Ari kon het verschil niet maken. Loic Remy maakte er kort na rust 2-0 van. De Fransman lobde de bal op gelukkige wijze over een tegenstander en schoot vervolgens via de beide palen raak. Nadat Welliton rood had gekregen, bepaalde Brandao de eindstand op 0-3.

Spartak Moskou mag wel verder in de Europa League. Chelsea boekte namelijk een 2-1 overwinning op de nog puntloze rode lantaarn MSK Zilina. Hierdoor kan Zilina de Russen niet meer voorbij. Chelsea, met de jonge Nederlanders Jeffrey Bruma en Patrick van Aanholt in de basis, stond bij rust nog met 1-0 achter door een tegengoal van Babatounde Bello. Na de helftwissel stelden de Blues echter orde op zaken en zegevierden ze, met dank aan de trefzekere Daniel Sturridge en Florent Malouda.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen