Cornelisse: "Alle remmen gingen los tegen AZ"

Ger
21 april 2006, 15:23

Het succesverhaal van FC Groningen koerst na donderdagavond mogelijk af op een zeer sensationeel einde. Door de thuiszege op AZ (3-1) ligt de weg naar een ticket voor de voorronde van de Champions League nog altijd open voor de stuntploeg van trainer Ron Jans. "We verkeren momenteel in een roes", vertelt Yuri Cornelisse aan FCUpdate.nl.

Dronken van geluk vlogen de supporters van FC Groningen elkaar donderdagavond in de armen. De magere jaren, waarin de club uit de Martinistad moest vechten tegen degradatie, zijn verworden tot een nare droom. Het FC Groningen van 2006 is een goed voetballende vechtmachine en het succes lijkt dit seizoen geen grenzen te kennen. Letterlijk, want na veertien jaar mogen de noordelingen weer eens Europa in. Een plek in de UEFA Cup is gereserveerd, maar na de overwinning tegen AZ lonkt zelfs de voorronde van de Champions League.

"Het enige dompertje was het doelpunt tegen, waardoor AZ de uitgangspositie voor de terugwedstrijd nog verbeterde. Dat zag je toch wel terug op de gezichten van de spelers. Het scheelt twee goals, dat is een behoorlijk verschil. Nu heeft AZ zondag aan 2-0 genoeg, terwijl ze anders minimaal vier goals nodig hadden gehad. Maar we moeten er niet te lang over treuren. Dit is gewoon een hartstikke mooi resultaat. Hier moeten we van genieten en zondag gaan we vol vertrouwen naar Alkmaar. Ik acht ons wel in staat om ook daar een goal te maken."

Dat de ploeg van Jans geen echte uitblinkers kent, bleek donderdagavond opnieuw. De doelpunten tegen AZ werden gemaakt door drie verschillende spelers (Cornelisse, Mark-Jan Fledderus en Antoine van der Linden), die ook nog opereren in verschillende linies. "We weten dat we meerdere spelers hebben die kunnen scoren. Nu ben ik het, maar een andere keer is het Erik Nevland, Glen Salmon of Danny Buijs. We hebben veel scorend vermogen en dat is gewoon heel belangrijk."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen