Lennon schiet Spurs in slotfase langs Reds

28 november 2010, 18:55   Bijgewerkt: 28 november 2010, 20:53

Tottenham Hotspur heeft zich zondag in een vermakelijke wedstrijd te sterk getoond voor Liverpool. De Londenaren stonden op het eigen White Hart Lane in de rust nog met 1-0 achter, maar knokten zich na de pauze terug. Aaron Lennon was met een doelpunt in de toegevoegde tijd matchwinner bij de Spurs: 2-1.

In Engeland heeft Tottenham Hotspur inmiddels de titel van ‘vechtmachine’ opgeplakt gekregen. Zo boog het vorige week tegen Arsenal na rust een 2-0 achterstand om in een 3-2 overwinning. Ook tegen Liverpool lieten de Spurs zien dat die status niet onterecht is, al moesten ze deze keer wel bijzonder lang wachten op de punten.

Door de zege neemt Tottenham, waar Rafael van der Vaart al na twaalf minuten met een hamstringblessure uitviel, de vijfde plaats weer over van Bolton Wanderers. Het gat naar koploper Manchester United bedraagt zes punten. Liverpool, met Dirk Kuyt in de basis en Ryan Babel op de bank, blijft teleurstellend tiende.