De Boer vergelijkt Ajax-talent met Messi

30 november 2010, 18:38   Bijgewerkt: 1 december 2010, 05:48

Frank de Boer dicht Aras Özbiliz de nodige kwaliteit toe. Zoveel zelfs, dat wanneer de jeugdtrainer van Ajax over het twintigjarige talent komt te spreken hij een voorzichtige paralel met Lionel Messi durft te trekken.

De Boer is vooral geïmponeerd door de snelheid van de watervlugge aanvaller. "Als je een type moet noemen op wie hij qua stijl lijkt, dan is het Lionel Messi", meldt De Boer aan het Algemeen Dagblad. "Ik zeg niet dat deze jongen zo goed is als Messi, maar ook Özbiliz is bloedsnel, trekt graag naar binnen en heeft dan overzicht en een goed schot. In de A1 heeft hij bij mij geregeld uit dergelijke acties gescoord."

De belofte van Ajax maakte afgelopen zondag in de uitwedstrijd bij VVV-Venlo (0-2 winst) zijn debuut bij de eerste selectie van de Amsterdammers. Dat de buitenspeler niet eerder zijn opwachting maakte in de hoofmacht, wijt De Boer aan blessures. "Tussen twee langdurige revalidaties door, had hij ook nog een schouderblessure. Hij heeft al veel te verduren gehad, maar heeft zich telkens teruggeknokt."

Toch hebben deze blessures geen afbreuk gedaan aan de kwaliteiten van Özbiliz, meent de oud-international. "Zijn snelheid heeft er niet onder geleden. Testen wijzen uit dat hij nog steeds de snelste is van allemaal."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen