Koster exit in EL, Villarreal en Kiev door

2 december 2010, 22:59   Bijgewerkt: 3 december 2010, 00:12

In tegenstelling tot vorig seizoen is Adrie Koster al voor de winterstop uitgevoetbald met Club Brugge in de Europa League. PAOK Saloniki bezegelde donderdag het lot van de geplaagde Belgische club, door haar in Griekenland op 1-1 te houden.

Adelino Vieirinha was op wonderschone wijze verantwoordelijk voor de goal van de Grieken. De Portugees haalde van 25 meter hard uit en had het geluk dat Stijn Stijnen, de doelman van Brugge, zich verkeek op de bal. Brugge, met Ryan Donk in de basis, bakte er negentig minuten lang vrij weinig van en leek geen moment van plan zijn laatste strohalm te grijpen, desondanks kwam het in de slotfase toch nog op gelijke hoogte. Stefan Scepovic nam het doelpunt van blauwzwart voor zijn rekening.

PAOK heeft over twee weken aan een punt bij Dinamo Zagreb genoeg om zich te plaatsen. Dinamo heeft de punten echter ook nog hard nodig, nadat het donderdag met 3-0 onderuit ging bij Villarreal. Alleen een zege is voor de Kroaten voldoende om de tweede ronde te halen. Villarreal is inmiddels zeker van de knock-outfase.

Al die wiskunde is in Groep F niet nodig. Daar verzekerde Sparta Praag zich van de tweede plaats, door directe concurrent Palermo in Italië op 2-2 te houden. Het CSKA Moskou van Keisuke Honda was al zeker van overwintering. Vanavond sleepten de Russen ook poulewinst in de wacht, door uit te halen tegen Lausanne Sports (5-1). Palermo is na Sampdoria en Juventus de derde Italiaanse club die al na de eerste ronde uit de Europa League vliegt.

Nederland boogt evenmin op een positieve balans. PSV is natuurlijk al door, maar eerder op de avond werd FC Utrecht eruit gegooid. Daar is AZ bijgekomen. Met een 1-1 gelijkspel bij FC Sheriff verpestten de Alkmaarders het voor zichzelf. Bovendien verpulverde Dinamo Kiev het al geplaatste BATE Borisov (1-4). Hierdoor zijn ook de Oekraïners zeker van een langer verblijf in het Europese bekertoernooi.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen