Ook CAS geeft PSV gelijk in zaak-Robert

10 december 2010, 17:15   Bijgewerkt: 10 december 2010, 19:14

Betis Sevilla moet op korte termijn een fors bedrag overmaken naar PSV. Dat heeft het internationale sporttribunaal CAS vrijdag bepaald in de langslepende zaak rond de transfer van de Braziliaanse spits Robert in de zomer van 2007.

Betis nam Robert na een huurperiode voor 3,5 miljoen euro over van PSV, maar de Eindhovenaren hebben nooit een stuiver ontvangen uit Spanje. De FIFA oordeelde eerder al dat Betis met geld over de brug moest komen, maar Betis liet het daar niet bij zitten. De ploeg schakelde het CAS in, maar ook het Zwitserse tribunaal koos de kant van PSV. Betis moet vijftig procent van het eerder door de FIFA bepaalde bedrag betalen, vermeerderd met vijf procent rente vanaf de transferdatum in 2007.

PSV is tevreden met de uitspraak van het CAS en wil het geld uit Sevilla zo snel mogelijk ontvangen. "Mocht Betis niet per omgaande betalen dan zal PSV de Spaanse voetbalbond erbij betrekken en de FIFA vragen sportieve sancties en disciplinaire maatregelen op te leggen aan Betis", meldt de club op haar website.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen