Gomes eist hoofdrol op in Londense topper

Koen Freriks
12 december 2010, 18:56   Bijgewerkt: 12 december 2010, 19:09

Heurelho Gomes was zondag de absolute hoofdrolspeler in de topper tussen Tottenham Hotspur en Chelsea. De Braziliaanse doelman van de Spurs leek na een blunder uit te groeien tot de schlemiel van de wedstrijd, maar stopte in blessuretijd bij een stand van 1-1 een penalty. Daardoor eindigde de Londense derby in een gelijkspel. 

Tegen de verwachtingen in stond Didier Drogba niet in de basis bij Chelsea. De Ivoriaanse topspits was om tactische redenen gepasseerd. Het plan van trainer Carlo Ancelotti mislukte echter volledig in de eerste helft. Tottenham bleef simpel overeind en was zelfs de betere partij. De 1-0 van Roman Pavlyuchenko, die veel ruimte werd gegund door de Chelsea-verdedigers, was daarom ook terecht. 

Chelsea beperkte de schade tot die ene treffer, waardoor het na rust nog alle kansen had op de overwinning. Vooral door het inbrengen van Drogba veerden de bezoekers op. De gepasseerde goalgetter was gretig en vuurde in de 70ste minuut hard op de handen van Gomes. Deze werd verrast en zag de bal na zijn touché langzaam achter zich het doel inrollen. 

De Spurs moesten alle zeilen bijzetten om niet ten onder te gaan. Het gogme van de geblesseerde Rafael van der Vaart werd nodig gemist. In blessuretijd leek Chelsea er bijna met de winst vandoor te gaan. Gomes ging opnieuw in de fout toen hij op lompe wijze een tegenstander vol schepte. De oud-PSV'er herstelde zelf zijn fout wel knap door de inzet van Drogba te keren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen