Van Beukering hoopt op 'NEC-scenario' in Kuip

13 december 2010, 08:55

De wedstrijd tussen Feyenoord en Excelsior was voor de neutrale fan een duel om snel te vergeten, maar Jhon van Beukering zal daar anders over denken. De spits maakte in de Kuip als invaller zijn debuut voor de Rotterdamse club. 

Van Beukering werd enthousiast onthaald door het Legioen. Al tijdens zijn warming-up werd hij toegezongen ("nu gaat de beuk er in") en eenmaal op het veld volgde na ieder balcontact gejuich vanaf de tribunes. Het leek alsof de Kuip een nieuwe cultheld gevonden had en Van Beukering genoot er met volle teugen van. "Misschien zijn de fans zo enthousiast over me omdat ze zien dat ik ook een jongen van het volk ben", zei hij na zijn eerste wedstrijd tegen FCUpdate.nl. "Ik vond het hartstikke mooi, dit had ik echt niet verwacht. We hebben ook nog gewonnen, dus het kan niet beter."

Voorlopig lijkt Van Beukering vooral gehaald als pinchhitter. "Maar mijn doel is gewoon om zo veel mogelijk te spelen", zegt hij. "Ik wil bij de eerste elf komen, dat lijkt me duidelijk. Daar ben je voetballer voor. Ik kan alleen beter worden als ik veel speel. Dus natuurlijk ga ik voor een basisplaats, anders zou ik beter kunnen stoppen."

"Vergeleken met dat team heeft dit Feyenoord met kwaliteit, maar bij NEC hadden we meer ervaring in de ploeg", vindt Van Beukering. "Die ervaring mis je in deze ploeg. Maar wat toen bij NEC gebeurde, kan hier ook. Er kan zomaar iets ontstaan waardoor het ineens gaat lopen. Het belangrijkste daarbij is vertrouwen en dat krijg je alleen maar door punten te pakken. Met zeven punten uit de laatste drie wedstrijden zijn we wat dat betreft op de goede weg. Dat moet ons al wat vertrouwen geven", aldus de spits.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen