Robben over kans: "Steeds denk ik, wat als..."

15 december 2010, 09:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Zijn gemiste kans in de WK-finale tegen Spanje laat Arjen Robben niet los. In Johannesburg kon de aanvaller na een uur alleen doorlopen richting Iker Casillas. Zijn schot ging, via de tenen van de keeper, net naast het doel.

Op het moment van de misser was de stand nog 0-0. Door een treffer van Andres Iniesta in de verlenging liep Nederland vervolgens de wereldtitel mis. Robben voelt zich daar deels verantwoordelijk voor. "De gemiste kans tegen Spanje, die bal die op de grote teen van de keeper komt, is een film in mijn hoofd geworden, een loop die ik steeds opnieuw afspeel", zegt hij in magazine Linda. "En steeds is er weer dat moment dat ik denk: wat als ik om de keeper heen was gegaan in plaats van had geschoten? De eerste weken na de wedstrijd zag ik die beelden twintig, dertig keer per dag, als een noodlot dat je met terugwerkende kracht wilt bezweren."

Robben denkt dat de misser hem zijn hele leven bij zal blijven. "Ik denk niet dat ik er ooit vanaf kom. Mijn leven lang niet. De meeste wedstrijden speel ik zonder nadenken. Maar nu was er een moment waarop ik even kon nadenken en ik besloot verkeerd. Toeval, pech. Als die teen van Casillas wat korter was geweest. Na de finale was het schelden, vloeken, huilen. Al roept iedereen dat ik er niks aan kon doen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen