AZ staat voor krachttoer tegen FC Groningen

Ger
23 april 2006, 08:00

Voor AZ draaide het eerste optreden in de play-offs uit op een ontluistering. Door de 3-1 nederlaag bij FC Groningen zijn de Alkmaarders ver verwijderd van een plek in de voorronde van de Champions League. FCUpdate.nl bespreekt de kansen van AZ met Henk Timmer en Danny Koevermans.

In de Euroborg trof AZ een tegenstander die blaakte van zelfvertrouwen. Koevermans: "Die gasten schoten drie ballen binnen, dat is ongelooflijk. Daardoor dacht ik op een gegeven moment: nou, het is afgelopen." Doelman Timmer had slechts het nakijken bij de treffers van Cornelisse, Fledderus en Van der Linden. "Ze schoten die ballen er aardig in, moet ik zeggen", aldus Timmer met gevoel voor understatement. "Groningen speelt gewoon ijzersterk thuis. Heel agressief en met veel lef en overtuiging. Ook wij hadden kunnen scoren - in de eerste helft kregen we een stuk of drie kansen - maar zij maken het af en wij niet. Dat is het grootste verschil geweest. Normaal gesproken schieten we er altijd wel eentje in."

In de Alkmaarderhout hoopt AZ op een vroege 1-0. "Dan is de volgende ronde weer binnen handbereik", stelt Timmer. "We hebben vaak genoeg dit soort belangrijke wedstrijden gespeeld, ook op Europees niveau. Maar het gaat zondag een hele zware dobber worden. We zullen er keihard voor moeten werken. Het is hartstikke moeilijk om in de play-offs weer vol aan de bak te gaan. Vooral ook omdat we het hele seizoen al goed gespeeld hebben. We hebben het prima gedaan; zijn als tweede geëindigd. Voor Groningen is het seizoen al geslaagd, zij zitten in een flow waarin wij twee jaar geleden zaten. Maar dat neemt niet weg dat wij het in de eerste wedstrijd beter hadden moeten doen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen