Coolen haalt Slory naar Adelaide United

20 december 2010, 08:50   Bijgewerkt: 20 december 2010, 08:58

Andwele Slory zet zijn loopbaan voort in Australië. De oud-Feyenoorder, die deze week op eigen verzoek vertrok bij Levski Sofia, gaat aan de slag bij Adelaide United, de ploeg van de Nederlandse hoofdtrainer Rini Coolen. De tweevoudig international tekende een contract voor anderhalf jaar bij de Australische ploeg. 

De 28-jarige Slory tekende in september van dit jaar bij Levski Sofia, maar kon niet aarden in Bulgarije. "Bij Levski heerst een mentaliteit van 40, 50 jaar geleden. En die is niks voor mij. De trainer had niks te vertellen, de technisch directeur bepaalde alles. En als we drie wedstrijden niet wonnen, kregen we geen salaris. Ik heb mijn contract ingeleverd en wilde direct naar Australië", zegt hij in De Telegraaf

Een terugkeer naar Nederland was geen optie voor de vleugelaanvaller. "Omdat ik er even klaar mee ben. Na mijn vertrek uit De Kuip is er een aantal dingen over me gezegd, die me geraakt hebben en gewoon niet waar zijn. Ik ga daar niet verder op in, omdat ik niet wil natrappen. Maar na een heel goed gesprek op het trainingskamp in Turkije kon ik van mijnheer Beenhakker gewoon twee jaar bijtekenen. Alleen was dat tegen hetzelfde salaris, waardoor ik ervoor koos om niet bij te tekenen." Daar heeft hij wel spijt van, geeft de geboren Surinamer toe. "Ik merkte in Sofia hoe ik Feyenoord miste en wat een geweldige club het is. Ik wens iedereen het allerbeste."

In Australië hoopt Slory op een nieuwe start. "Sergio van Dijk speelt er ook. Volgens hem willen Nederlanders die daar komen nooit meer terug. Ik ga zorgen dat ik het plezier in voetbal weer terug vind en kijk dan verder. Daarom heb ik voorlopig ook maar voor anderhalf jaar getekend en niet - zoals de club wilde - langer."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen