Manchester City laat na koppositie te pakken

20 december 2010, 23:11   Bijgewerkt: 21 december 2010, 11:46

Manchester City heeft niet weten te profiteren van de vele afgelastingen in de Premier League van afgelopen weekend vanwege het straffe winterweer. De 'Citizens, met Carlos Tevez binnen de gelederen, hadden dientengevolge de kans om de koppositie te grijpen in de Engelse competitie, maar lieten dit na. De miljoenenploeg van trainer Roberto Mancini verloor in eigen huis met 1-2 van Everton.

De bezoekers kende een vliegende start dankzij een treffer van Tim Cahill in de vierde minuut. Een kwartier later wist Leighton Baines te profiteren van onoplettendheid bij de City-verdediging en verdubbelde hij de voorsprong. Nadat Victor Anichebe van Everton in de 60e minuut de rode kaart zag, opende City de jacht op de aansluitingstreffer.

Doelman Tim Howard van Everton hield echter stand bij de meeste inzetten, alleen het eigen doelpunt van Phil Jagielka in de 72e minuut kon hij niet voorkomen. In de extra tijd kreeg ook City-speler Kolo Toure een rode kaart, maar dit bracht geen verandering meer in de score.

Als gevolg van de nederlaag blijft Manchester City derde in de stand met 32 punten uit achttien duels. Stadgenoot Manchester United behoudt de eerste plaats met 34 punten. De ploeg van Sir Alex Ferguson speelde bovendien ook nog eens twee wedstrijden minder dan de Citizens.