Swerts aast op transfer: "Voor AZ beter dat ik ga"

Ger
22 december 2010, 15:34

Gill Swerts hoopt zo snel mogelijk een nieuwe werkgever te vinden. De Belgische rechtsback staat nog anderhalf jaar onder contract bij AZ, maar hij mag transfervrij vertrekken.

"Ik zit vrijwel wekelijks op de tribune. Trainer Gertjan Verbeek kiest voor Dirk Marcellis op de rechtsbackpositie. Dat is zijn goed recht, hij kan er maar elf opstellen", beseft Swerts in NUsport. "Het is alleen jammer voor mezelf dat ik bij blessures van anderen of in de bekerduels niet aan de bak kom. Dat is nogal een contrast met de voorbije seizoenen toen ik om het kampioenschap speelde en in de Champions League. Daarom hoop ik dat er snel iets anders op mijn pad komt. Bij AZ ontbreekt voor mij het perspectief, dat lijkt me helder."

"Voor de club is het, denk ik, ook beter dat ik ga, want het scheelt hen weer salaris. Ik doe bij het tweede en op de trainingen telkens mijn best, dat heeft de trainer ook aangegeven, maar er zit weinig vooruitgang in. Soms vragen mensen aan me of ik nog wel voetbal", zegt de verdediger, die geen voorkeur heeft waar hij zijn loopbaan wil voortzetten. "Nederland, België of het buitenland; het maakt mij niet uit als ik maar een reële kans op een basisplaats heb. Ik ben topfit en gretig om mezelf te tonen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen