ManUnited moeizaam naar tweede uitzege

1 januari 2010, 15:36   Bijgewerkt: 1 januari 2010, 17:54

Manchester United heeft zijn tweede uitzege van het seizoen eindelijk te pakken. De ploeg van manager Sir Alex Ferguson zegevierde op nieuwjaarsdag met 2-1 bij West Bromwich Albion, al ging dat wel met veel moeite. The Red Devils overleefden onder meer een strafschop van de thuisclub.

blessure

blessure

Er vielen regelmatig gaten in de defensie van de bezoekers en hoewel West Brom meerdere kansen kreeg, wist het maar één keer te scoren. Weliswaar op prachtige wijze. James Morrison nam de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in één keer op zijn pantoffel en volleerde het ding achter Tomasz Kuszczak, die keepte omdat Edwin van der Sar werd gespaard (1-1).

Niet veel later schreeuwde West Bromwich om een penalty nadat Gary Neville in het eigen penaltygebied onreglementair een aanval van WBA afstopte. Arbiter Chris Foy zag er echter niets in. Een kwartier na de rust legde hij de bal wél op de stip na een overtreding van Rio Ferdinand op Jerome Thomas. Peter Odemwingie verzuimde het buitenkansje echter de benutten; hij schoof de bal net naast.

Een misser met grote gevolgen, want een kwartier voor tijd kopte Javier Hernandez Manchester United uit een corner opnieuw een voorsprong (1-2). In het restant kon WBA, waar Gianni Zuiverloon inviel, niet nogmaals langszij komen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen