Krul moet weer toekijken en ziet Newcastle winnen

2 januari 2010, 20:04   Bijgewerkt: 2 januari 2010, 21:48

Newcastle United heeft goede zaken gedaan in de Premier League door in een duel der laagvliegers Wigan Athletic met minimaal verschil te verslaan. Newcastle won zondag het uitduel tegen de 'Latics' met 1-0 door een treffer van Shola Ameobi. Wigan, waar Ronnie Stam vlak voor tijd werd gewisseld, ziet als gevolg van de nederlaag de rode lantaarn opdoemen en heeft maar twee punten meer dan hekkensluiter Wolverhampton Wanderers.

Wigan-manager Roberto Martinez kon geen beroep doen op sterkhouder Charles N'Zogbia, terwijl de coach van Newcastle Alan Pardew op zijn beurt niet kon beschikken over zijn geblesseerde topcorer Andy Carroll. Ameobi, die al in de negentiende minuut voor de enige en beslissende treffer zorgde, was zijn vervanger. Doelman Tim Krul moest zijn basisplaats weer afstaan aan de herstelde routinier Steve Harper.

De thuisspelende ploeg leek geschrokken door de vroege achterstand en moest toestaan dat de bezoekers hierna in het vervolg van de eerste helft het betere van het spel hadden. Na rust drong Wigan nog wel aan en had de ploeg ook veruit het meeste balbezit, maar echte kansen wisten de 'Latics' niet af te dwingen waardoor een verliespartij onvermijdelijk bleek.

Newcastle klom als gevolg van de driepunter naar de tiende plaats in de Premier League. Wigan staat zeventiende.