Ontslagen Lok: "Bizar jaar in mijn carrière"

24 april 2006, 10:22

Nog geen zes maanden geleden had Cees Lok de voetbalwereld aan zijn voeten liggen. Hij stond met NEC op de vierde plaats van de eredivisie en leek op weg naar Europees voetbal. In december besloot hij echter op te stappen uit Nijmegen, waarna hij even later in dienst trad bij NAC Breda. Met de Brabanders zakte hij steeds verder weg en afgelopen weekend werd hij zelfs alweer ontslagen. Na 109 dagen is het Brabantse avontuur van Lok alweer voorbij en dat doet pijn.

Lok heeft, naar eigen zeggen, even wat tijd nodig om deze stormachtige periode achter zich te laten. "Dit is een bizar jaar geweest", blikt hij in het AD terug op de laatste maanden. "Ik klink misschien nuchter, maar ik moet dit eerst allemaal even verwerken voordat ik aan de volgende klus begin. Ik leg zo de telefoon neer en dan neem ik voor niemand meer op. Ik trek er even een paar dagen tussenuit."

Ondanks het feit dat zijn ontslag als een verrassing kwam, voelde Lok de bui al hangen. "Ik ben niet achterlijk. We hadden 0-0 gespeeld tegen TOP Oss en vervolgens werd ik uitgenodigd voor een gesprek met de directie. Je kan dan bedenken dat één van de uitkomsten van het gesprek een direct vertrek bij NAC kan zijn."

Lok

Lok

"Er zit nog zo veel potentie in de spelersgroep", zegt Lok over de selectie van de Bredase club. "Zet er in de zomer één of twee winnaars tussen en je hebt goud in handen. NAC is een fantastische club, die weer heel ver kan komen. Daarom ben ik zo teleurgesteld over wat er dit weekend gebeurd is."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen