FC Utrecht en Xamax akkoord over Keller

7 januari 2011, 12:14   Bijgewerkt: 16 januari 2011, 14:28

Het begint er steeds meer op te lijken dat Sander Keller zijn laatste wedstrijd voor FC Utrecht al heeft gespeeld. Harry van Dam, persvoorlichter van de Domstedelingen, heeft vrijdag tegenover FCUpdate.nl bevestigd dat er een akkoord is bereikt met het Zwitserse Xamax Neuchatel over een overgang van de verdediger.

FC Utrecht doet geen uitspraken over de transfervoorwaarden. Van Dam liet alleen weten dat Xamax wel een transfersom zal betalen voor Keller, die overigens zelf nog wel overeenstemming moet bereiken met de Zwitserse middenmoter.

Technisch directeur Foeke Booy van FC Utrecht betreurt het aanstaande vertrek van Keller, maar heeft er tegelijkertijd ook begrip voor. “Wij zitten eerlijk gezegd niet te wachten op een vertrek van Sander. Hij is een sterke verdediger die we goed kunnen gebruiken”, zegt Booy op de Utrecht-website. “Hij komt inderdaad weinig aan spelen toe. Dus na intern overleg met de trainers, met daarin meegenomen het respect dat wij hebben voor Sanders verdiensten voor Utrecht, hebben we besloten het gesprek met Keller en Neuchatel over een overgang aan te gaan.”

De 31-jarige Keller maakt al jarenlang deel uit van FC Utrecht. In 1999 begon de Amsterdammer zijn carrière bij de Utrechters. Na drie seizoenen RBC keerde hij in 2003 terug naar de Galgenwaard, waar hij vervolgens uitgroeide tot een sterkhouder in de achterhoede. Dit seizoen speelde hij echter pas drie wedstrijden. Coach Ton du Chatinier geeft namelijk de voorkeur aan het duo Alje Schut- Jan Wuytens.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen