Leonardo: "Niet de bedoeling om zo te beginnen"

8 januari 2011, 08:00

Leonardo baalt er stevig van dat NAC Breda hem niet meeneemt op trainingskamp naar het Turkse Belek. De Brabanders willen de Braziliaan daarmee straffen voor het feit dat hij donderdag absent was op de training en de nieuwjaarsreceptie, zonder opgaaf van redenen. Naar eigen zeggen was Leonardo ‘doodziek’, maar technisch directeur Jeffrey van As nam geen genoegen met die verklaring.

Woensdag kwam Leonardo met griep terug van zijn vakantie in Brazilië. “Ik ben van Schiphol opgehaald door een vriend en ben daarna meteen mijn bed ingedoken. De nacht van woensdag op donderdag heb ik amper geslapen”, zegt hij op de website van zijn management Sport-Promotion. “Ik was misselijk, transpireerde en heb ook een paar keer overgegeven. Toen ik eindelijk in slaap viel was het al ochtend.”

Toen hij lag te slapen, kreeg Leonardo een sms’je van ploeggenoot Matthew Amoah, die namens de club vroeg waarom Leo er niet was. “Ik heb meteen gebeld met Jeffrey van As en heb hem verteld dat ik me doodziek voelde”, gaat hij verder. “Maar ik merkte toen al dat hij me niet honderd procent geloofde. 'Stuur de dokter maar bij me langs', heb ik nog voorgesteld, 'die zal hetzelfde constateren'. Het zweet liep van mijn voorhoofd af. Jeffrey zou er nog bij me op terugkomen, zei hij.''

Maar nog dezelfde avond kreeg Leonardo van Van As te horen dat hij niet mee op oefenstage mag. De onberekenbare Braziliaan reageerde verbaasd. “Dit neigt naar wat miscommunicatie. Ik ben op tijd teruggekeerd, zoals het hoort. Toen ik overdag wakker werd en het bericht van Amoah hoorde, heb ik direct gebeld om te verklaren waarom ik er niet bij kon zijn. En dan toch die zware maatregel. Echt, ik baal hier enorm van. Het is ook nooit mijn bedoeling geweest om zo weer te beginnen.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen