De Guzman wint ruim Mallorca, Espanyol zegeviert

9 januari 2011, 21:02   Bijgewerkt: 9 januari 2011, 22:56

Real Mallorca heeft zondag een ruime overwinning op UD Almeria geboekt. In eigen huis won de ploeg van trainer Michael Laudrup met 4-1. Ook Espanyol haalde ook vier keer de trekker over. De formatie uit Barcelona moest eveneens aantreden tegen een laagvlieger in de Primera Division, te weten Real Zaragoza, en triomfeerde met 4-0.

Bij Real Mallorca speelde Jonathan de Guzman een belangrijke rol. Ondanks het feit dat de oud-Feyenoorder het net niet wist te vinden voor de eilandbewoners, was hij voortdurend dreigend en had hij een belangrijk aandeel in de openingstreffer in de elfde minuut. Almeria-doelman Diego Alves wist zich geen raad met een vrije trap van De Guzman en daardoor kon Ivan Ramis voor de 1-0 zorgen. Victor verdubbelde de score in de 37ste minuut.

Na rust mochten de bezoekers nog hopen op een goede afloop, nadat Albert Crusat in de 66ste minuut een fraaie aansluitingstreffer wist te fabriceren. De hoop van Almeria werd echter een minuut later alweer de kop ingedrukt door Emilio Nsue: 3-1. Twee minuten voor tijd wierp Michael Pereira het duel definitief in het slot.

In het duel tussen Espanyol en Real Zaragoza, wist de thuisploep uit Barcelona eveneens snel op voorsprong te komen. Pablo Osvaldo knikte in de achtste minuut een uitstekende voorzet van Oscar Callejon achter Zaragoza-sluitpost Leo Franco. Hierna zorgden Luis Garcia en Alvaro ervoor dat het na 35 minuten spelen al 3-0 stond. Espanyol, waarvoor Saïd Boutahar zondag niet in actie kwam, bracht in de slotfase in de persoon van Sergio Garcia de eindstand op 4-0.

Racing Santander en Sporting Gijon hielden elkaar in evenwicht: 1-1. Osasuna en Getafe remiseerden eveneens: 0-0.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!