Geblesseerde Olic: "Ben door een hel gegaan"

15 januari 2011, 14:27   Bijgewerkt: 15 januari 2011, 14:38

Ivica Olic is weer terug in Duitsland. De Kroatische aanvaller van Bayern München landde donderdagavond in München, na twee maanden te hebben doorgebracht in een kliniek in de Verenigde Staten. Daar onderging hij een operatie aan zijn knie. Om volledig te herstellen moest hij in de periode daarna dagelijks acht uur met zijn knie in een soort machine zitten, die het gewricht precies ver genoeg op en neer boog. 

De operatie werd uitgevoerd door dr. Richard Steadman, die eerder ook onder meer Ruud van Nistelrooy onder handen nam. Olic is nog lang niet volledig hersteld en speelt dit seizoen sowieso niet meer, maar is blij dat de zwaarste fase van zijn herstel er op zit. "Ik heb de zwaarste weken van mijn carrière achter me", zegt hij in de Duitse krant tz. "Ik ben door een hel gegaan. Die machine was echt vreselijk. Elke dag, acht uur lang. Natuurlijk word je daar op een bepaald moment depressief van. Ik heb geprobeerd optimistisch te blijven, maar dat was niet altijd even makkelijk."

Olic (31) geeft toe dat hij vreesde voor het einde van zijn carrière. "Maar de dokter heeft me vanaf het begin gezegd dat ik, als ik naar hem zou luisteren, volledig zou herstellen. Ik moet acht maanden rust houden en mijn oefeningen doen. Daar hou ik me aan vast. Ik verheug me er ontzettend op om ooit weer op het veld te staan. Dit seizoen haal ik niet meer, maar ik hoop topfit aan het volgende seizoen te beginnen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen