Noord- en Midden-Amerika wil vierde WK-ticket

17 januari 2011, 11:59   Bijgewerkt: 17 januari 2011, 12:11

De Concacaf, de voetbalbond van Noord- en Midd-Amerika, gaat proberen om bij de FIFA een extra startbewijs los te peuteren voor het WK van 2014. Voor de afgelopen twee mondiale eindtoernooien kreeg de bond 3,5 ticket toegewezen, wat wilde zeggen dat drie landen rechtstreeks geplaatst waren en één land een play-off moest spelen. De Concacaf wil van die play-off af en vier tickets krijgen.

In 2006 won de nummer vier van de Concacaf (Trinidad & Tobago) een beslissende play-off tegen Bahrein, vier jaar later ging Costa Rica in een play-off onderuit tegen Uruguay. Met de Verenigde Staten, Mexico en Honduras hadden Noord- en Midden-Amerika hierdoor maar drie teams op het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika. 

Ondanks het feit dat, naast de VS en Mexico, zelden een land uit Noord- en Midden-Amerika een toegevoegde waarde blijkt te zijn op een WK, wil de regio nu een extra startplek. "Wij geloven dat de Concacaf vier in plaats van drie tickets verdient", aldus bondsvoorzitter Jack Warner. In maart wordt bekend of de FIFA aan dit verzoek voldoet. Dan maakt de bond de kwalificatieprocedure voor het WK van 2014 bekend.

Brazilië is als gastland automatisch gekwalificeerd voor het komende WK.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen