NAC op drempel van Gouden Gids Divisie

25 april 2006, 10:25

Er lijkt geen einde te komen aan de sportieve crisis bij NAC Breda. Maandag kwam de Brabantse ploeg in eigen stadion niet verder dan 2-2 tegen TOP Oss, waardoor de ploeg op de rand van de Gouden Gids Divisie balanceert. Vrijdag, in Oss, vindt het derde en beslissende duel plaats tussen beide ploegen. "We zijn nog niet begraven en ik weet zeker dat dit ook niet zal gebeuren", blijft interim-trainer John Karelse positief.

NAC gooide in Breda haar eigen glazen in. De ploeg kwam moeizaam op gang, hielp kans na kans op amateuristische wijze op zeep, maar leek toch aan het langste eind te trekken. Diba en Stam zorgden diep in de tweede helft voor een 2-0 voorsprong, waarna het varkentje gewassen leek. Bij TOP Oss dacht men daar echter anders over. Binnen een paar minuten tijd kwam de ploeg terug tot 2-2, waardoor een derde en allesbeslissende duel noodzakelijk is om een winnaar aan te wijzen. Omdat TOP Oss over beide wedstrijd een beter doelsaldo had, heeft de eerstedivisionist in dit derde duel het thuisvoordeel.

Karelse

Karelse

"Dat werd nog gevoed doordat TOP Oss één-op-één ging spelen, terwijl wij juist terug begonnen te lopen, TOP Oss daarmee in de kaart spelend. We gingen op de eigen 16 staan, maakten overtredingen en vergaten zelf te blijven voetballen. Ik had voor de wedstrijd gezegd dat TOP Oss één kans had en dat was scoren uit spelhervattingen. Dat gebeurde dan ook, maar púúr omdat we TOP Oss daar zelf toe in de gelegenheid stelden."

spandoek

spandoek

"We maken een moeilijke tijd door met NAC Breda, maar we gaan hier uit komen. Wat we hadden moeten doen om deze wedstrijd te winnen? We hadden moeten blijven voetballen, op buitenspel moeten durven spelen, maar dat zit er niet in, want daartoe ontbreekt het vertrouwen omdat er zoveel wisselingen in de ploeg, met name achterin, zijn geweest. We durfden gewoon niet meer en dat zal eruit moeten. We gaan ons nu oppeppen voor vrijdag, want daar gaan we gewoon winnen", aldus Karelse op NAC.nl.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen