Vlaar mist mannetjesputters: "Dit is frustrerend"

20 januari 2011, 00:01   Bijgewerkt: 19 januari 2011, 23:34

Ajax speelde woensdag in de ArenA helemaal niet zo goed, maar het was ruim voldoende om Feyenoord te verslaan. De aartsrivaal uit Rotterdam kon aanvallend helemaal niets uitrichten en mocht blij zijn dat Ajax slechts twee keer scoorde: 2-0.

Aanvoerder Ron Vlaar erkende na afloop van de wedstrijd in de ArenA dat 2-0 een uitslag was waarmee zijn ploeg best tevreden kon zijn, gezien het spelbeeld. "Tsja", stamelde de verdediger tegen FCUpdate.nl. "We zijn inderdaad veel te weinig aan voetballen toegekomen en hebben zo goed als geen kansen kunnen creëren. Soms lagen er wel mogelijkheden, maar dan maakten we de verkeerde keuzes. In principe mogen we dus niet mopperen over de uitslag, hoe naar dat ook is om te constateren."

Een goed trainingskamp in Oman ten spijt, oogt Feyenoord nog altijd even fragiel en onzeker als voor de winterstop. "De intentie om te voetballen is er wel, maar het komt er in wedstrijden niet uit", trekt Vlaar een conclusie die hij voor de winter ook al regelmatig moest trekken. "We zijn er hier niet aan te pas gekomen en toonden geen durf naar voren. We missen wat mannetjesputters, mensen die voorop gaan in de strijd. We hebben Tim de Cler, Gill Swerts, ik probeer dat...maar dat is niet genoeg."

"We waren hier gewoon kansloos", besluit de bezorgde Vlaar. "Dat is heel frustrerend. Het zal snel beter moeten, anders kan je het tegen iedere ploeg lastig krijgen."

De commotie over het vertrek van Leo Beenhakker wil de international niet als reden aanvoeren voor het matige optreden van zijn ploeg in Amsterdam. "Op ons heeft dat weinig invloed gehad, we hebben ons gewoon op deze wedstrijd gericht. Hoe het precies gegaan is tussen Leo en de club, is iets tussen hen. Ik weet daar het fijne niet van. Het was zijn keuze om te vertrekken, meer kan ik er niet over zeggen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen