Blind voelt zich nu wél klaar voor Ajax 1

20 januari 2011, 07:00

Zijn debuut in de Eredivisie voor Ajax was het niet, want onder Marco van Basten speelde Daley Blind al eens in competitieverband voor de club. Maar zijn basisplaats in de klassieker tegen Feyenoord voelde voor de jonge verdediger wel heel bijzonder. Na een zwaar half jaar is hij klaar voor een nieuwe start in Amsterdam.

Eén wedstrijd speelde Daley Blind dit seizoen pas. In de beker tegen MVV mocht hij na een uurtje invallen, toen de partij al lang beslist was. Verder werd hij vooral genegeerd door toenmalig trainer Martin Jol. Blind keek al uit naar een vertrek in de winterstop, maar het vertrek van Jol veranderde zijn situatie. Ineens is Blind weer een volwaardig lid van de selectie en ineens krijgt hij weer een kans. Zoals tegen Feyenoord, als vervanger van de geblesseerde Urby Emanuelson links achterin.

"Het is fijn om nu weer vertrouwen te voelen en een kans te krijgen", vervolgt hij. "Of ik me vooral moet richten op de positie links achterin? Dat weet ik niet. Nu speelde ik daar, omdat Emanuelson ontbrak. Hoe het verder gaat, weet ik echt niet."

Eén ding is zeker: weg bij Ajax gaat Blind voorlopig niet. Waar enkele weken geleden een transfer naar FC Groningen heel dichtbij leek, is hij er nu zeker van dat hij in Amsterdam blijft. "Toen ik helemaal geen kans kreeg, leg je je er op een bepaald moment bij neer en kijk je naar andere mogelijkheden. Ik heb daar veel met mijn vader over gepraat, hij weet natuurlijk hoe het werkt in de voetballerij. Maar alles kan snel veranderen, dat blijkt nu maar weer. Nu heb ik besloten om sowieso te blijven."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen