Silberbauer, Mertens mogelijk niet tegen Ajax

21 januari 2011, 15:06   Bijgewerkt: 21 januari 2011, 15:15

FC Utrecht moet in de thuiswedstrijd van dit weekend tegen Ajax mogelijk twee belangrijke krachten missen. Michael Silberbauer en Dries Mertens zijn niet ongeschonden uit de strijd van afgelopen woensdag tegen VVV Venlo gekomen en moeten het duel in de Galgenwaard tegen de rivaal uit Amsterdam mogelijk missen.

Coach Ton du Chatinier kan sowieso niet beschikken over Jacob Mulenga, Ricky van Wolfswinkel, Michael Zullo, Leon de Kogel en Tommy Oar. Ondanks alle blessures in zijn selectie verwacht hij een mooie pot voetbal tegen Ajax, zegt de coach op de website van zijn ploeg. "Frank de Boer kennende zal hij ook in Utrecht vooruit willen voetballen. Maar dat willen en kunnen wij ook", benadrukt de oefenmeester.

De coach gaf een compliment aan Kevin Strootman, die in Venlo zijn debuut maakte voor FC Utrecht. "Ik vind het knap hoe snel hij tussentijds is ingestroomd in de ploeg. Hij liet meteen zien waarom we hem naar Utrecht gehaald hebben. Kevin is ook al meteen heel actief in de coaching in het veld en het klikt met de groep."

Naast Strootman stond ook Ismo Vorstermans aan de aftrap in Venlo. Hij krijgt voorlopig de voorkeur boven Alje Schut, vooral omdat hij als linkspoot beter past bij de rechtsbenige Jan Wuytens. "Door deze speelwijze hebben we meer mogelijkheden bij het uitverdedigen. En Ismo laat zien dat hij het niveau aankan. Alje heeft er begrip voor, maar gaf aan dat hij keihard zal werken om zich terug te vechten in het team. Zo hoort het", zegt Du Chatinier over zijn personele wijziging in de achterhoede.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen