Japan ondanks rood Yoshida langs gastland

21 januari 2011, 16:13   Bijgewerkt: 21 januari 2011, 16:21

Qatar heeft een unieke kans laten liggen om voor het eerst in de historie de halve finale van de Azië Cup te bereiken. Tegen Japan had het gastland de winst voor het grijpen toen het, na een rode kaart voor VVV'er Maya Yoshida, een 1-2 voorsprong nam, maar in de laatste twintig minuten wist Japan het duel nog te kantelen.

Shinji Kagawa was de gevierde man bij de Japanners. Twee keer toen Qatar op voorsprong kwam, zorgde hij voor de gelijkmaker. Diep in blessuretijd maakte verdediger Masahiko Inoha vervolgens het winnende doelpunt voor Japan.

In de halve finale speelt Japan tegen de winnaar van het duel tussen Iran en Zuid-Korea, morgenavond in Doha. De halve eindstrijd is op dinsdag 25 januari.