Leiwakabessy wil revanche tegen Vitesse

25 april 2006, 13:11

Voor de derde keer dit seizoen kruisen Vitesse en NEC komende woensdag de degens. De laatste ontmoeting tussen beide streekgenoten eindigde in 1-1, waardoor NEC nét naast een plaats bij de top-negen greep. De Nijmeegse ploeg aast dan ook op revanche, benadrukt verdediger Jeffrey Leiwakabessy.

Beide Gelderse elftallen strijden om een plaats in de Intertoto. Het team dat de tweestrijd in haar voordeel beslecht, hoeft nog slechts één team te verslaan om de Intertoto te bereiken. Vitesse speelt woensdag eerst thuis, waarna NEC een week later haar aartsrivaal op bezoek krijgt. Hoewel het stadion van NEC in de eerste ronde van de play-off, tegen Heracles, akelig leeg bleef denkt Jeffrey Leiwakabessy dat de derby tegen Vitesse voor het nodige spektakel zullen zorgen.

"Voor mij zijn deze twee wedstrijden even beladen als die op tweede paasdag. Doordat we in de laatste minuut nog een doelpunt tegen kregen, lieten wij de kans liggen om iets moois te bereiken in het Gelredome. En dat is voor een NEC'er toch het mooiste wat er is", zegt hij in De Gelderlander.

"Ik heb aan de laatste derby een heel zuur gevoel overgehouden. Het prikkelt mij alleen maar om er nog een keertje vol tegenaan te gaan", aldus de linksback.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen