Wenger gelooft niet in favorietenrol

25 april 2006, 14:25

Voor Arsenal of Villarreal eindigt de tocht naar Parijs, waar 17 mei de Champions League-finale gespeeld zal worden, vanavond in El Madrigal. In het kleine stadion van El Submarino Amarillo, zoals de bijnaam van Villarreal luidt, verdedigt Arsenal een 1-0 voorsprong. Toch ziet manager Arsene Wenger zijn ploeg niet als de grote favoriet. "We zijn pas halverwege", benadrukt de Franse manager van the Gunners.

Door de 1-0 zege in Londen hikt Arsenal vanavond in Spanje op twee gedachten. Moet de ploeg op zoek gaan naar een doelpunt of achterover leunen en vooral proberen om een tegendoelpunt te voorkomen? Manager Wenger weet het antwoord. "De tactiek waarmee ik mijn spelers het veld in stuur, is om bij balverlies compact in te zakken. Bij balbezit zullen we echter zo snel mogelijk de aanval zoeken en onze tegenstander onder druk zetten. Onze beste tactiek is om nog een keer te scoren."

{image[243997][right-half][]}De Londense ploeg kan hierbij vertrouwen op haar solide defensie. Liefst negen CL-duels op rij hoefde de équipe van Wenger geen tegendoelpunt te incasseren en dat geeft de Britse burger moed. De afwezigheid van steunpilaar Phillipe Senderos, die normaal gesproken centraal achterin speelt, hoeft volgens Wenger geen negatieve gevolgen te hebben voor zijn ploeg. "Nu zal Sol Campbell spelen en we mogen als team blij zijn dat we hem hebben. Sol is er klaar voor om ons te helpen om ons doel te bereiken."

"We zullen als team in ieder geval 100% geconcentreerd moeten zijn", weet Wenger. "Als je de finale van een dergelijk toernooi wil bereiken, zal je twee goede wedstrijden moeten spelen. We zijn nu pas halverwege, we moeten vanavond nog een keer vol aan de bak. Worden we gezien als favoriet? Dat begrijp ik niet. Natuurlijk staan we er goed voor, maar meer dan één doelpunt voorsprong hebben we niet", aldus de Fransman.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen