FC Groningen: Dost in beeld, Stenman wil weg

26 januari 2011, 08:34   Bijgewerkt: 26 januari 2011, 08:39

FC Groningen mengt zich in de strijd om Bas Dost. Volgens De Telegraaf heeft de huidige nummer vier van de Eredivisie zich bij SC Heerenveen officieel gemeld voor de jonge aanvaller. Hij wordt gezien als opvolger van Tim Matavz, die in de belangstelling staat van buitenlandse clubs. FC Groningen wees al twee biedingen op de Sloveen af, maar sluit niet uit dat hij deze winter alsnog verkocht wordt.

Eerder werd al bekend dat ook Ajax en Feyenoord interesse hebben in Dost. Bij SC Heerenveen moet de spits de laatste tijd genoegen nemen met een plaats op de bank. Hij kwam afgelopen zomer voor drie miljoen over van Heracles.

Tegenover de mogelijke komst van Dost staat voor FC Groningen een mogelijk vertrek van Fredrik Stenman. De 27-jarige Zweedse vleugelverdediger, die al sinds 2007 in Euroborg speelt, wil zijn contract, dat na dit seizoen afloopt, niet verlengen. "Fredrik wil naar een grotere competitie dan de eredivisie", zegt zijn zaakwaarnemer Patrick Mörk. "Groningen heeft nu niet onze prioriteit. Wij willen eerst kijken of er andere mogelijkheden zijn, voordat we met hen gaan praten. Dit is een mooie kans voor Fredrik om een stap te maken. Er wordt met verschillende clubs gesproken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen