Rood Sprockel leidt tot rampzalig slot op Cyprus

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

29 januari 2011 – Civard Sprockel heeft meteen van zich doen spreken op Cyprus, op negatieve wijze welteverstaan. De verdediger, die enkele weken geleden Vitesse voor Anorthosis Famagusta verruilde, kreeg vrijdag in de competitiewedstrijd tegen Ermis Aradippou rood (tweemaal geel) en dat had dramatische gevolgen voor zijn ploeg.

Sprockel werd twintig minuten voor tijd van het veld gestuurd. Op dat moment leidde Anorthosis met 1-0. Ondanks het wegzenden van de Nederlander leek de topclub de zege wel over de streep te trekken, maar door twee tegendoelpunten diep in de extra tijd moest het de drie punten toch aan Ermis Aradippou laten.

Het zou dus 2-1 voor Ermis Aradippou worden, maar de fans van Anorthosis konden het aanstaande verlies maar moeilijk verkroppen en dus besloten ze te gaan rellen. De scheidsrechter staakte daarop de wedstrijd, waarna de Cypriotische voetbalbond de uitslag besloot om te zetten in een reglementaire 3-0 overwinning voor Ermis.

Anorthosis blijft door de nederlaag vijfde. Met een duel meer gespeeld staat het al achttien punten achter op koploper APOEL Nicosia, de formatie van Joost Broerse. Anorthosis had vrijdag naast Sprockel overigens nog twee Nederlanders in de basis staan, namelijk verdedigers Jurgen Colin en Jeffrey Leiwakabessy.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd